18 Mart 2013 Pazartesi

Yoğurt Çorbası

yumurtasız yayla çorbası

En sevdiğim çorbalardan biridir. Yapması da çok kolay çünkü terbiye ile uğraşmadan bütün malzemeleri karıştırıp ocağa koyup kaynamasını bekliyorsunuz. Diğer sevdiğim tarafı ise içinde yumurta olmaması. Çünkü içerken yumurta kokusunu mutlaka alıyorsunuz.
Eğer siz de yoğurt çorbasında yumurta kokusunu sevmiyorsanız ve terbiye ile uğraşmak istemiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin. 

malzemeler
4 kişilik

1 su bardağı yoğurt
5 su bardağı su
1 kaşık tepeleme un
yarım su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz

  • Tencerede ateşe koymadan yoğurt  ve unu karıştırın.
  • Önce 1 bardak suyla sonra kalanıyla karışımı yavaş yavaş karıştırarak sulandırın ve ateşe koyun.
  • Orta ateşte kaynayana kadar ara ara karıştırın.
  • Kaynayınca içine pirinç ilave edin ve ocağın altını kısın. 
  • Pirinçler yumuşayınca tuzunu ekleyin.
  • Küçük bir tavada sıvıyağ ve tereyağını eritip, nane ile pul biberi kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Yağ karışımını çorbanın üzerine dökün, 2 dk sonra altını kapatın.
  • Bu karışımı isterseniz servis yaparken kasedeki çorbanın üzerine de gezdirebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder