19 Şubat 2013 Salı

Mor lahana turşusu

kolay lahana salatası


Kendileri yapmayı bildiğim tek turşu dur. Yapması kolay ve risksiz olduğu için sanırım. İlk yaptığımda tamamen göz kararı yaptım, biraz limon biraz sirke biraz su derken süper bir turşu çıktı ortaya. Daha sonraki denemem de ölçü kullandım. Tam olarak turşu da değil salamura da diyebiliriz aslında buna. 
Sonuç olarak Tek başına ya da salataların üzerinde süper oluyor. Yaptığınız kavanozun içindeki lahanalar bitince kalan suyunu salata sosu olarak kullanın muhteşem oluyor.

malzemeler

1 küçük mor lahana
yarım limon suyu
2 tatlı kaşığı kaya tuzu
1,5 su bardağı üzüm sirkesi
aldığı kadar su

Lahanayı ince ince doğrayın. Üzerine bir çay kaşığı tuz serpin yumuşayana kadar elinizde sıkıp bırakın. Lahanalar yumuşayınca uygun bir kavanoza üzerinden bastırarak sıkıca doldurun. Diğer malzemeleri ayrı bir kapta karıştırıp kavanoza ilave edin, eksik olursa üzerini sirkeyle tamamlayın, fazla olursa öyle kalsın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, 10 gün kadar güneş görmeden bekletin. 10 gün sonra yemeye hazır.

Afiyet olsun



1 yorum: