25 Mayıs 2013 Cumartesi

Bardakta Muhallebili Çilekli Tatlı

muhallebili kup


Malzemeler

Muhallebisi
1,5 kg süt
1 bardaktan 1 parmak eksik un
2 yemek kaşığı nişasta
1,5 bardak şeker
Krem şanti

Üzeri için
500 gr çilek
1 bardak şeker

1 pk yulaflı bisküvi
1 pk kakaolu bisküvi

  • Süt, un, nişasta ve şekeri Uygun bir tencerede karıştırarak pişirin.
  • Pişen muhallebiyi ara ara mikserle çırparak soğutun.
  • Soğuyan muhallebiye 1 paket kremşanti ekleyip iyice sakızlaşana kadar çırpın.
  • Bardakların yarısına kadar doldurup buzdolabında soğutun.
  • Bisküvileri elinizle ufalayarak muhallebilerin üzerine eşit miktarda yerleştirin. 
  • Çilek ve şekeri karıştırıp ocakta marmelat kıvamında pişirin. 
  • Bisküvilerin üzerine eşit miktarda dağıtın.
Afiyet olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder