19 Şubat 2013 Salı

Isırgan otlu mücver


Isırgan otu çok faydalı ve çok lezzetli bir ot. Ama dokunması cesaret istiyor. Ben yıkarken ve doğrarken ameliyat eldiveni kullanıyorum. Yıkarken ıslanınca ısırma özelliğini yitiriyormuş ama ben yinede cesaret edemiyorum çıplak elle dokunmaya. 
Annemin köyden getirdiği bolca ısırganların bir kısmıyla mücver yapalım dedik. Mücver yapmayı pek sevmesem de tadını çok severim. 
Yapmayı sevmem çünkü her yaptığımda tavadaki bütün yağı çekti haliyle mücver çok ağır bir hale geldi. Mücverin yağ çekmemesi için püf nokta ise en büyük ocakta yüksek ateşte pişirmek gerekiyormuş. 

malzemeler

1 bağ ısırgan otu
yarım dal pırasa
1 yumurta
2 yemek kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı kabartma tozu
kırmızı biber
karabiber
tuz
1 bardak su
aldığı kadar un

Un hariç bütün malzemeleri karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edin. Hamur sert olmamalı. Yüksek ateşte sıvı yağı kızdırın. Hamurdan bir kaşık alıp yağa bırakıp üzerinde hafifçe bastırıp düzleştirin. Her iki tarafı da pişince havlu peçete koyduğunu servis tabağına alın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder