17 Mart 2013 Pazar

Şehriyeli Pilav


Pilav yapan bütün yemekleri yapar derler. Yok öyle olmuyor işte tutmayınca tutmuyor. Herkesin pilav yapma tarzı başkadır. Her tarzın da lezzeti farklı olur. Ben genelde kavurarak yaparım. 

malzemeler
5 kişilik

3 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
et, tavuk suyu yada bulyon
3 yemek kaşığı şehriye
  • Geniş bir tencerede tereyağ ve sıvıyağı eritin. Şehriyeleri ekleyip kavurun.
  • Pirinçleri birkaç defa yıkayıp süzdürün.
  • Kavrulan şehriyelerin üzerine pirinçleri de ilave edip beyaz beyaz yada tane tane olana kadar kavurun.
  • Yeteri kadar kavrulunca 3 su bardağı sıcak su ve tuz ilave edin. Eğer et yada tavuk suyunuz varsa su yerine onu kullanın. Yoksa sadece bulyon kullanın.
  • Pirinçlerin üzeri göz göz olunca pişmiştir derler ama ben güvenmeyip kaşıkla kontrol ederim. Suyunu çektiğinde biraz dinlenmeye bırakın.
Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder