1 Mart 2013 Cuma

Havuçlu pilav


Son zamanlarda çok sık yapıyorum havuçlu pilavı çünkü çok lezzetli oluyor.

malzemeler
4 kişilik

2 bardak pirinç
3 bardak su
1 havuç
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
tavuk suyu yada bulyon
  • Havuçları rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
  • Tencerenizde yağı erittikten sonra rendelenmiş havucu kavurun. 
  • Bu arada pirinçleri iyice yıkayıp nişastasından arındırın.
  • Pirinçleri havucun üzerine ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Kavrulan pirinçlerin üzerine sıcak suyu döküp tuz ve tavuk suyunu da ekleyin.
  • Pirinçler suyunu çektiğinde pilavınız servise hazır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder