Biraz zahmetli mi desem, uğraştırıcı mı desem bilemedim. ama lezzetli ve farklı. Görenler çerkez tavuğu sanabilir ama değil.
Malzemeler
2 parça tavuk göğsü
2 paket etimek
1 kilo süzme yoğurt
2 orta boy havuç
2 küçük boy kabak
4 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
1 bardak doğranmış ceviz
- Süzme yoğurdu yarım bardak su, mayonez ve sarımsakla çırpın.
- Çırptıktan sonra bir kase ayırın 1 su bardağı su ilave edip karıştırın.
- Diğer taraftan kabakları ve havuçları rendeleyip tavada sebzeler ölene kadar kavurun.
- Tavukları haşlayıp elinizle küçük parçalara ayırın.
- Tavukları, sebze karışımını, cevizi , kalan yoğurdu biraz tuz ekleyerek karıştırın.
- Uygun bir tepsiye etimekleri dizin.
- Üzerine sulandırdığınız yoğurttan gezdirin.
- Tavuklu sebzeli karışımın yarısını etimeklerin üzerine yayın.
- Tekrar ikinci sıra etimek dizin.
- Sulandırılmış yoğurttan gezdirin.
- Kalan sebzeli karışımı etimeklerin üzerine yayın.
- En üste mısır ve doğranmış turşuyla süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder