6 Mart 2013 Çarşamba

Patates pastası


Patatesle hiç bu kadar teferruatlı uğraşmamıştım. Ablamın önerisiyle yaptık ama iyiki yapmışız gerçekten çok hafif ve çok güzel oldu. Eğer kalıba yerleştirirken sıkıca yerleştiriseniz servis ederken de bütün çıkıyor ve çok hoş görünüyor. Bütün kalıplarınıza uyar hepsinde daha farklı görünür hatta kalıbınız yoksa düz tepside bile güzel olur.
Sanırım bundan sonra da sık sık yapılacak.

malzemeler

5 orta boy haşlanmış patates
1 kase rendelenmiş havuç
1 kase küçük küçük doğranmış mor lahana
1 kase doğranmış maydanoz ve taze soğan karışımı
1 kase sarımsaklı yoğurt
nane 
kırmızı pul biber


  • Haşlanmış patatesleri üç ayrı kaba bölün.
  • İlk kaseye havuç rendesini karıştırın.
  • İkinci kaseye küçük küçük doğranmış mor lahanaları karıştırın.
  • Üçüncü kaseye maydanoz ve taze soğanı karıştırın.
  • Uygun bir kalıbın içini streç folyo ile kaplayın.
  • Karışımları istediğiniz sırayla kat kat kalıba yerleştirin.
  • Eğer aceleniz yoksa servise kadar buzdolabında bekletin.
  • Kalıbı uygun bir tabağa ters kapatarak çıkartın folyosunu dikkatlice alın.
  • Üzerine yoğurt döküp nane ve biberle süsleyin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder