Bayılırım bol cevizli kabak tatlısına. Daha önce hiç yapmamıştım ilk defa yaptım, sandığım gibi zor değilmiş. Çok eskiden çikolatadan başka tatlı kabul etmezdim sanırım ki kabaktan tatlımı olurmuş der tadına bile bakmazdım. Sonra bir gün üzerindeki bol cevizin hatırına tadına baktım bakış o bakış. Ogün bugündür nerede görsem canım çeker, çevremde kim yapsa çağırır koşa koşa giderim yemeye. Ama artık bundan sonra kendim yapıp kendim yiyebilirim.. evet ben yaptım..
malzemeler
2 kg balkabağı 3 su bardağı şeker
En sevdiğim börek ıspanaklı börek. Ispanakları yıkamak ve doğramak ne kadar zahmetli olsa da sonuç bütün zahmete değer. Ben ıspanaklı böreğin içine pırasa ve bulursam ısırgan otu da ilave ediyorum çok lezzetli oluyor. malzemeler 5 adet yufka yarım kilo Ispanak 1 adet pırasa yarım bağ ısırgan otu tuz zeytin yağı yoğurt
Ispanakları, pırasayı ve ısırgan otunu doğrayıp üzerine tuz serpip iyice karıştırın.
Bir kasede 2 yemek kaşığı yoğurt, yarım çay bardağı su ve 1 çay bardağı kadar zeytinyağını iyice karıştırın.
Fırın tepsinizi yağladıktan sonra ilk yufkayı tepsiye serin, üzerine yoğurtlu karışımdan sürün ve ıspanakları ilave edin.
Her katta bu sıralamayı takip edin.
Son yufkayı da koyduktan sonra üzerine 1 kaşık yoğurt ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırıp sürün ya da bunu kalan karışımla da yapabilirsiniz.
Çörek otu yada susamla süsleyip 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Sanırım makarnaları fazla haşlamışım. Aniden acıkıp aman ne yesek diye düşünürken birden ortaya çıkıverdi. Peynirli makarna diye çıkılan yola mantar sosuyla devam edildi. Bir dahaki sefere penir ve mantar soslu makarna denemeye karar verildi. malzemeler makarna 200 gr kadar mantar 1 adet küçük soğan 1 adet sarımsak birkaç dal maydanoz tuz karabiber
İstediğiniz türde makarnayı haşlayın.
Ayrı bir tavada az sıvı yağda soğanları kavurun üzerine doğranmış mantarları ilave edin.
Maydanoz ve sarımsağı doğrayıp mantarlara ilave edin.
Tuz ve karabiberi de ekleyip pişmesini bekleyin.
Pişerken içine azar azar su ilavesi yapın. Mantarlar piştiğinde sos hazır.
Haşlanıp süzülen makarnaları bir yemek kaşığı tereyağı ile karıştırıp servis tabağına alın, üzerine mantar sosunu dökün, mantar soslu makarnanız servise hazır.
En sevdiğimiz salatadır, içine yeşillik koymadan sade olarak sadece tuz limon ve yağla bile çok güzel oluyor. Yapması da en basit salata oluyor bu durumda. malzemeler yarım küçük mor lahana çeyrek demet maydonaz 2 adet taze soğan zeytinyağı tuz limon Bütün malzemeleri doğrayıp tuz, yağ ve zeytinyağını da ilave ettikten sonra servise hazır. Üzerini havuç rendesiyle süsleyebilirsiniz.
Derin dondurucuda o kadar çok barbunya vardı ki, yazın elime gelen barbunyayı dondurucuya atmışım. Neyse ki biraz azaldı. Bu kış bol bol barbunya yedik. Sebze yemeği yapmayı bilmeyen yoktur tabii ki ama ben bilmeyen acemi aşçılar için tarifini yazıyorum. Eğer barbunyayı çiğ olarak dondurucuya attıysanız çıkardıktan sonra 15 dk kadar suda haşlayın ki siyah suyu çıksın. Daha lezzetli ve daha berrak oluyor. Bu işlemi dondurucuya koymadan önce de yapabilirsiniz. malzemeler yarım kilo barbunya 1 adet havuç 1 adet soğan 1 adet sarımsak yarım yemek kaşığı salça yarım yemek kaşığı kırmızı biber tuz 5 yemek kaşığı zeytinyağı Zeytinyağında doğranmış soğanı ve havucu kavurduktan sonra üzerine haşlanmış barbunyaları dökün. Şalça, biber, doğranmış sarımsak ve tuzunuda ilave edin. Üzerini geçecek kadar su ilave edip ağzını kapatıp pişmeye bırakın. Barbunyalar yumuşadığında yemeğiniz pişmiştir. Afiyet olsun.