31 Ocak 2014 Cuma

Damla sakızlı zeytinyağlı kurabiye

zeytinyağlı kurabiye

Anne kurabiyesi de diyebiliriz. Benim annem buna damla sakızı koymazdı ama olsun. Bence damla sakızı çok yakıştı bu kurabiyeye. İsteğe göre dahil etmeyebilirsiniz. Denemenizi tavsiye ederim.

Ayrıca susamların kavrulmuş olması daha çok yakışır. Ben piştikten sonra anladım bu kadar farkedeceğini. Eğer vaktiniz varsa biraz kavurun.

Malzemeler

1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
3 parça damla sakızı
1 tatlı kaşığı karbonat
3 su bardağı un

üzeri için
yumurta akı
susam

  • Yağ, şeker, yoğurt ve yumurta sarısını karıştırın.
  • Damla sakızını ezin karışıma ekleyin.
  • Karbonat ve unu ilave edin. (Unu azar azar ekleyin gerektiğinde un ilave edin)
  • Hamur kıvamına geldiğinde cevizden daha büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Biraz yassılaştırıp hamurun ortasını parmağınızla delin.
  • Önce yumurta akına sonra susama batırıp tepsiye dizin.
  • 180 derece fırında pişirin
Afiyet olsun.

susamlı zeytinyağlı kurabiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder