17 Ocak 2014 Cuma

Elmalı Turta



Çok lezzetli. Başka ne denilebilir ki. 
Yıllardır bu tarifle yapıyorum elmalı turtayı. Bence bu tarif te herşey kıvamında oluyor. 

Üzerindeki hamur şeritlerini bu seferlik yaptım, daha önce hamur kırıntıları yapıyordum daha güzel oluyor. Nasıl yapıldığını tarifin yapılışında anlatırım.

Malzemeler:
200 gr margarin (oda sıcaklığında)
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
5 kaşık şeker
Aldığı kadar un

3 büyük boy ya da 4 orta boy elma
1 dolu tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı kırılmış ceviz

  • Margarin, yumurta, kabartma tozu, unu ve şekeri karıştırın.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
  • Hamuru ikiye bölün. Yarısını tart kalıbına yayın kenarlarını yükseltin, diğer yarısını dondurucuya atın.
  • Bu arada elmaların kabuklarını soyup rendeleyin, tarçın ve cevizleri ekleyip kalıptaki hamurun üzerine yayın.
  • Dondurucudaki hamuru çıkarıp bu karışımın üzerine rendeleyin.
  • Rende değilde şeritler yapmak istiyorsanız hamuru ince açıp istediğiniz kalınlıkta şeritler kesip karışımın üzerine sıralayın.
  • 180 dereli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Soğuduktan sonra üzerine bol pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder