21 Şubat 2013 Perşembe
Barbunya yemeği
Derin dondurucuda o kadar çok barbunya vardı ki, yazın elime gelen barbunyayı dondurucuya atmışım. Neyse ki biraz azaldı. Bu kış bol bol barbunya yedik.
Sebze yemeği yapmayı bilmeyen yoktur tabii ki ama ben bilmeyen acemi aşçılar için tarifini yazıyorum.
Eğer barbunyayı çiğ olarak dondurucuya attıysanız çıkardıktan sonra 15 dk kadar suda haşlayın ki siyah suyu çıksın. Daha lezzetli ve daha berrak oluyor. Bu işlemi dondurucuya koymadan önce de yapabilirsiniz.
malzemeler
yarım kilo barbunya
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet sarımsak
yarım yemek kaşığı salça
yarım yemek kaşığı kırmızı biber
tuz
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Zeytinyağında doğranmış soğanı ve havucu kavurduktan sonra üzerine haşlanmış barbunyaları dökün. Şalça, biber, doğranmış sarımsak ve tuzunuda ilave edin. Üzerini geçecek kadar su ilave edip ağzını kapatıp pişmeye bırakın. Barbunyalar yumuşadığında yemeğiniz pişmiştir.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder