17 Ocak 2014 Cuma

Hindistan Cevizli Kurabiye



Güzel bir tarif bu ama benim gibi kurabiyeleri bu kadar pişirmeyin. Kurabiyenin orjinali budar kızarmış değil, biraz pembeleşince fırından almak gerekiyor. Üzerindeki hindistan cevizleri de beyaz olduğu için hoş görünüyor.

Malzemeler

125 gr oda sıcaklığında margarin
1/2 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
3 su bardağı un
1 pk kabartma tozu

üzeri için
yarım su bardağı hindistan cevizi

  • Margarini ve şekeri elinizle yoğurarak karıştırın.
  • Yumurta ve balı ilave edin.
  • Hindistan cevizi ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Unu yavaş yavaş ekleyin su bardağı ölçüleri tutmayabilir. 
  • Kurabiye hamuru kıvamına geldiğinde ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
  • Üzerini hindistan cevizine batırıp tepsiye dizin.
  • 180 derece fırında üzeri pembeleşince çıkarın
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder