
En sevdiğim börek ıspanaklı börek. Ispanakları yıkamak ve doğramak ne kadar zahmetli olsa da sonuç bütün zahmete değer.
Ben ıspanaklı böreğin içine pırasa ve bulursam ısırgan otu da ilave ediyorum çok lezzetli oluyor.
malzemeler
5 adet yufka
yarım kilo Ispanak
1 adet pırasa
yarım bağ ısırgan otu
tuz
zeytin yağı
yoğurt
- Ispanakları, pırasayı ve ısırgan otunu doğrayıp üzerine tuz serpip iyice karıştırın.
- Bir kasede 2 yemek kaşığı yoğurt, yarım çay bardağı su ve 1 çay bardağı kadar zeytinyağını iyice karıştırın.
- Fırın tepsinizi yağladıktan sonra ilk yufkayı tepsiye serin, üzerine yoğurtlu karışımdan sürün ve ıspanakları ilave edin.
- Her katta bu sıralamayı takip edin.
- Son yufkayı da koyduktan sonra üzerine 1 kaşık yoğurt ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırıp sürün ya da bunu kalan karışımla da yapabilirsiniz.
- Çörek otu yada susamla süsleyip 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder