Çok eskiden çikolatadan başka tatlı kabul etmezdim sanırım ki kabaktan tatlımı olurmuş der tadına bile bakmazdım. Sonra bir gün üzerindeki bol cevizin hatırına tadına baktım bakış o bakış. Ogün bugündür nerede görsem canım çeker, çevremde kim yapsa çağırır koşa koşa giderim yemeye. Ama artık bundan sonra kendim yapıp kendim yiyebilirim..
evet ben yaptım..
malzemeler
2 kg balkabağı
3 su bardağı şeker
- Kabakları soyup istediğiniz kalınlıkta dilimleyin.
- Uygun bir tencerenin içine yerleştirip üzerine şekeri serpip kapağını kapatın.
- Bu şekilde sabaha kadar bekletin. Yani ortalama 12 saat sonra kabaklar sulanmış olacak.
- Bu şekilde tencereyi orta ateşe koyup, kabaklar yumuşayana ve suyunu biraz çekene kadar pişirin.
- Pişince servis tabağına alıp üzerine bol ceviz serpin.
Afiyet olsun.
Sen yapmısşın madem ben bugün gelmeyeyim sana :)
YanıtlaSilYeliz
O çoktan bitti sen gel :)
Sil