11 Şubat 2013 Pazartesi

Peynirli Maydanozlu Krep


Bence yemesi güzel yapması zahmetli. 
Neden mi? çünkü krep ve pankek yaparken başında beklemekten çok sıkılıyorum. Aman kızardı mı kızarmadı mı, bir o tarafı bir bu tarafı derken bitmek bilmiyor bir türlü.

Çoğu zaman krebi sade tercih ederim daha sonradan içine istediğiniz tatlıyı yada tuzluyu ilave edip yiyebilirsiniz. 
Ama peynirli krebin tadı da bir başka olur. Dışta kalan peynirler kızarır süper bir tat ve görüntü oluşturur. İçine koyduğunuz peynirin cinsi de önemli tabi ama bence bütün peynirler uyuyor. Dolapta ne varsa onu kullanın.
Herşeyi göz kararı yaparım aslında ama artık blog için ölçmeye başladım herşeyi. Siz yinede ölçülere bakmadan istediğinizden istediğiniz kadar koyun bence.

malzemeler

2 yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
yarım çay kaşığı kabartma tozu
yarım çay kaşığı tuz (peyniriniz tuzlu ise gerek yok)
1 su bardağı doğranmış peynir
yarım su bardağı maydanoz

bütün malzemeleri karıştırıp pürüzsüz bir hamur olana kadar iyice çırpın. Eğer vaktiniz varsa hamuru biraz buzdolabında bekletin. Isıtılmış teflon tavaya bir çay kaşığı tereyağı koyup eridiğinde tavanın her tarafının yağlandığından emin olun. Krep hamurundan bir kepçe alıp tavanın her tarafına yayılmasını sağlayın. altı pembeleştiğinde kenarlarından bakabilirsiniz. İstediğiniz kıvamda kızardığında spatula ile ters çevirip diğer tarafı pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder