23 Ocak 2013 Çarşamba

İrmik Helvası


İrmik helvası sevenler buraya..
Yapması bana çok zahmetli gelse de çok severim irmik helvasını. Özellikle kavururken yaydığı çok iştah kabartan koku. En zahmetli tarafı da kavurmak zaten, kimileri için farketmez kavrulmuş ya da kavrulmamış ama benim için çok farkediyor. Yerken de o kokuyu almalıyım.

malzemeler

1 paket margarin
3.5 su bardağı irmik
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su

Öncelik kenarları yüksek bir tavada yada tencerede margarini eritip irmiği kavuruyoruz. Kenarları yüksek dedim çünkü kavururken sürekli karıştırmak gerekiyor, karıştırdıkça da kenarlardan dökülebiliyor. 
Ayrı bir tencereye şekeri ve suyu şekerler içinde eriyeye kadar kaynatıyoruz. Kavurduğunuz irmikler istediğiniz kıvama geldiğinde şerbeti irmiklere ilave edip çekinceye kadar karıştırıyoruz. Çekip helva kıvamına geldiğinde tepsimize aktarıp üzerini düzeltiyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder