31 Mart 2013 Pazar
29 Mart 2013 Cuma
Damla Çikolatalı Kek
Damla çikolatalı da olur. Çikolatanın her türlüsü olur.
Klasik kek hamurunun içine ne koyarsanız olur. Üzüm koyarsanız üzümlü kek olur, ceviz koyarsanız cevizli kek. Çeşitli kek yapmak bu kadar basit.
malzemeler
2 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak süt
1 bardak yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 bardak un
1 bardak damla çikolata
- Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Süt ve yağı ilave edip çırpmaya devam edin.
- Unu yavaş yavaş ekleyin az yada çok gelebilir.
- Kabartma tozunu, vanilyayı ve damla çikolataları ekleyin.
- Yağladığınız kalıbınıza döküp 180 derece ısınmış fırında pişirin.
Afiyet olsun..
19 Mart 2013 Salı
Haşhaşlı Kek
İtiraf ediyorum. Kekin yarısı kalıpta kaldı :) Tabi bunun sebebi benim kek kalıbımın biraz eskimiş olması. Daha önce her zaman yaptığım kek de çıkmamıştı çünkü.
Ama ben söylemesem fotoğraflardan anlaşılmıyor neyse dürüstlük bende kalsın.
Bu kekin içindeki haşhaş taneleri yerken ağzınızda çıtır çıtır dağılıyor. Görüntüsünden dolayı keke karınca keki de deniliyor.
malzemeler
2 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1/3 su bardağı haşhaş
1 limon rendesi
Afiyet olsun.
Örgü Milföy Börekleri
Göründüğü kadar zor yada uğraştırıcı değil. Sıradan milföy böreklerinden sıkıldıysanız deneyin.
İç malzeme olarak istediğiniz herşeyi kullanabilrsiniz.
malzemeler
1 paket milföy
peynir, maydanoz
Fotoğraf yeterince anlaşılır ama ben yinede ayrıntılarını yazıyorum.
- Her milföy karesinin iki tarafına 7 adet çizik atın.
- En üsttekileri ve en alttakilerinin uçlarını ortada birleştirin.
- Ortada oluşan havuza iç malzemenizden koyun.
- Sağdan ve soldan her parçayı tek tek ortada birleştirip tepsiye alın.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam ekin.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan milföylerin bazılarının örgüleri açılabilir, sıcakken elinizle birleştirin.
- Börekleri sıcakken ağzı kapalı bir kaba alırsanız yerken çok fazla dökülmezler.
Afiyet olsun.
18 Mart 2013 Pazartesi
Yoğurt Çorbası
En sevdiğim çorbalardan biridir. Yapması da çok kolay çünkü terbiye ile uğraşmadan bütün malzemeleri karıştırıp ocağa koyup kaynamasını bekliyorsunuz. Diğer sevdiğim tarafı ise içinde yumurta olmaması. Çünkü içerken yumurta kokusunu mutlaka alıyorsunuz.
Eğer siz de yoğurt çorbasında yumurta kokusunu sevmiyorsanız ve terbiye ile uğraşmak istemiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin.
malzemeler
4 kişilik
1 su bardağı yoğurt
5 su bardağı su
1 kaşık tepeleme un
yarım su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
- Tencerede ateşe koymadan yoğurt ve unu karıştırın.
- Önce 1 bardak suyla sonra kalanıyla karışımı yavaş yavaş karıştırarak sulandırın ve ateşe koyun.
- Orta ateşte kaynayana kadar ara ara karıştırın.
- Kaynayınca içine pirinç ilave edin ve ocağın altını kısın.
- Pirinçler yumuşayınca tuzunu ekleyin.
- Küçük bir tavada sıvıyağ ve tereyağını eritip, nane ile pul biberi kokusu çıkana kadar kavurun.
- Yağ karışımını çorbanın üzerine dökün, 2 dk sonra altını kapatın.
- Bu karışımı isterseniz servis yaparken kasedeki çorbanın üzerine de gezdirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
17 Mart 2013 Pazar
Kedirgen ve Sarmaşık Kavurması
Sadece ege bölgesinde yetişen otlardır. Bahar aylarında iki ay boyunca bulunabilir. Dağlarda çalılıkların arasında yetişir ve toplaması çok zahmetlidir. Yılın bu mevsiminde pazarlarda bolca görülebilir.
Genelde iki otun da kavurması yapılır. İçine yumurta kırılır ve çok lezzetlidir. Sarmaşıkta biraz acılık var tek başına pek sevmem ama kedirgenle birleşince güzel olur.
Ama bence kedirgen tek başına çok daha lezzetlidir.
Kedirgen teldirgen olarak da bilinir ama ben yabancı bir kanalda yabani kuşkonmaz denildiğini gördüm. Onlar haşlayıp etin yanında garnitür olarak servis ettiler.
Bu otları doğramadan önce temizlemek gerekiyor. Kedirgenin sap kısımlarının sert yerleri atılır. Elinizle kıramıyorsanız serttir.
Sarmaşığın yaprakları sıyrılır. Yapraklı olunca daha acı oluyormuş.
Temizlenmiş hallerinin resmi aşağıda.
- Temizlenen kedirgen ve sarmaşığı yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayıp tavaya alın.
- 2 dal pırasayı da küçük küçük doğrayıp üzerine atın.
- Tuz ve 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber ilave edip karıştırmadan kapağını kapatın.
- Pişirirken çok karıştırmamak gerekiyormuş acılaşabilirmiş. Kısık ateşte 20 dk kadar pişin.
- İçine yumurta kırıp yumurtalar pişince servis edin.
Afiye olsun.
Yoğurtlu Köz Biber Salatası
Derin dondurucuda közlenmiş biberiniz varsa çözüldükten sonra bunu yapmanız 5 dk sürüyor. Bence kısa sürede sofrayı zenginleştirir. Tabi eğer közleme, soyma ve doğrama işin içine girerse daha uzun sürer.
malzemeler
3 adet közlenmiş kapya biber
1 diş sarımsak
1 kase süzme yoğurt
- Közlenmiş biberleri jülyen doğrayın.
- Süzme yoğurt çok katı ise biraz sulandırın. Çok olmasın çünkü biberlerin suyu ile birleşince sulanıyor.
- Ezilmiş sarımsağı, yoğurdu, biberleri ve tuzu iyice karıştırıp servis tabağına alın.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)