3 Temmuz 2013 Çarşamba

Lorlu Tatlı Kurabiye





Malzemeler

1 paket margarin
1 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Aldığı kadar un
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ

iç malzemesi
200 gr lor
1 su bardağı pudra şekeri
lor ve pudra şekerini kaşıkla ezerek karıştırın.



  • Un hariç hamur malzemelerinin hepsini karıştırın.
  • Unu yavaş yavaş ilave edin.
  • Kurabiye hamuru kıvamına geldiğinde, elinize istediğiniz büyüklükte hamur alıp yuvarlayın.
  • Hamuru avucunuzda yassılaştırıp, içine lorlu karışımdan 1 çay kaşığı kadar koyup, kapatıp yuvarlayın.
  • Tepsiye dizdiğiniz kurabiyeleri 180 derecede pişirin.
  • soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder