19 Temmuz 2013 Cuma

Çikolatalı Parfe






Soğuk olsun, kolay olsun, çikolatalı olsun ve buzlukta beklesin diyorsanız bu tarif çok uygun. Bir gece önceden yapmış olmak gerekiyor ki iyice donsun. Daha sonra istediğiniz an çıkarıp yiyebilirsiniz.

Dilerseniz içindeki malzemelere meyve ekleyebilirsiniz, Ya da içindeki malzemelerde de değişiklik yapabilirsiniz.

Servis yaparken çikolata sosuyla servis yapabilirsiniz. Ben cevizle süslediğim için gerek duymadım.

Malzemeler

2 poşet kremşanti
2 su bardağı süt
1 su bardağı damla çikolata
1 paket petibör bisküvi
yarım su bardağı kırılmış ceviz

  • Kremşantiyi sütle çırpın. 
  • Çikolata, bisküvi ve cevizleri kremşanti ile karıştırın.
  • Plastik bir kasenin içine streç film yerleştirin (çıkarırken kolaylık olması için)
  • Karışımı kaseye boşaltın. Üstünü düzeltip buzluğa yerleştirin.
  • Ertesi günü servise hazır
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder