Kırma yeşil zeytinler yumuşamaya başladığında yemesi eskisi kadar zevkli olmuyor. Eğer benim gibi çöpe atmaktan hoşlanmıyorsanız hemen değerlendirin. Kahvaltıda ya da aperatif olarak, nasıl yemek isterseniz artık hayal gücünüze kalmış.
Malzemeleri damak zevkinize göre azaltabilir ya da çoğaltabilirsiniz.
Malzemeler
500 gr yeşil zeytin
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 tutam kekik
1 tutam fesleğen
Tuz
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra eğer fazla yumuşak ve sulu ise havlu peçeteyle biraz suyunu alın. Diğer malzemeleri de ekleyip rondoda çekin. Ben oldukça ezilmiş sevdiğim için püre gibi yaptım siz isterseniz daha diri bırakabilirsiniz.
Kavanoza koyup ağzı kapalı olarak buzdolabında saklayabilirsiniz.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder