12 Ocak 2013 Cumartesi

Yeşil Zeytin Ezmesi


Kırma yeşil zeytinler yumuşamaya başladığında yemesi eskisi kadar zevkli olmuyor. Eğer benim gibi çöpe atmaktan hoşlanmıyorsanız hemen değerlendirin. Kahvaltıda ya da aperatif olarak, nasıl yemek isterseniz artık hayal gücünüze kalmış.

Malzemeleri damak zevkinize göre azaltabilir ya da çoğaltabilirsiniz.

Malzemeler

500 gr yeşil zeytin
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 tutam kekik
1 tutam fesleğen 
Tuz

Zeytinlerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra eğer  fazla yumuşak ve sulu ise havlu peçeteyle biraz suyunu alın. Diğer malzemeleri de ekleyip rondoda çekin. Ben oldukça ezilmiş sevdiğim için püre gibi yaptım siz isterseniz daha diri bırakabilirsiniz. 
Kavanoza koyup ağzı kapalı olarak buzdolabında saklayabilirsiniz.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder