25 Mayıs 2013 Cumartesi

Tatlı Tuzlu Ay Çörekleri

ay çöreği

Malzemeler

3 Yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı yemek sodası
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
Yarım paket erimiş margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 Çay kaşığı tuz
aldığı kadar un

üzeri için 

1 yumurta sarısı
susam yada çörekotu

  • Malzemelerin hepsini karıştırıp yoğurun. 
  • Poğaça yapar gibi ceviz büyüklüğünde hamur alıp yassılaştırın.
  • Bir kenarından üç tane çentik atın.
  • Çentik attığınız yöne doğru yuvarlayıp rulo yapın ve ay şeklinde kıvırın.
  • Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. Susam yada çörekotu serpip 180 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder