3 Mart 2013 Pazar

Peynirli gül böreği

kolay peynirli gül böreği

Gül böreğinin yumuşak ve porsiyonluk olmasını severim en çok. Bir de görüntüsünü, dün tepsiye dizerken yufkalar kırmızı olsaydı ne güzel olurdu diye aklımdan geçiriyordum. 

İç harç olarak yine yoğurt yağ karışımını kullandım. Bu karışımı yaparken yoğurdu fazla koymamak gerekiyor hatta biraz sulandırırsanız daha iyi sonuç alırsınız. Kalan karışımıda böreklerin üzerine sürüyoruz ki yumurtanın sarısını ayıralımda sürelim diye uğraşmıyoruz.Yalnız sürmeden önce kalan karışımın içine bir kaşık daha yoğurt ekleyin.

Ben sadece beyaz peynirli yaptım istenildiğinde peynirin içine maydanoz da eklenebilir.

malzemeler

3 adet yufka
beyaz peynir
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kaşık yoğurt

  • Sıvıyağ ve yoğurdu bir kasede karıştırıp hazırlayın.
  • Yufkaları üçgen şeklinde dörde bölüp hazırlayın.
  • Peyniri çatalla yada elinizle ufalayıp hazırlayın.
  • Üçgen şeklindeki yufkanın her yerine önce yağlı yoğurt karışımından sürün.
  • Yufkanın geniş kısmına peynirden bir kaşık kadar serpip uca doğru dolayın. Rulo halindeyken kenardan kıvırmaya başlayıp gül şeklini verin. 
  • Tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine kalan karışımın içine biraz daha yoğurt ekleyip sürün.
  • 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Çıkınca tepsinin üzerini bir bezle örtüp 10 dk dinlendirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder