Ailecek hepimizin bayıla bayıla yediği çok lezzetli bir tatlıdır. Mutlaka tarifi her evde vardır yada internette her sitede var ama lezzetleri asla benzemiyor.
malzemeler
1 paket etimek
şerbeti için:
1 bardak şeker
1 bardak su
1 litre süt
2 fincan un
1 bardak şeker
üzeri için:
1 paket krem şanti
1 bardak süt
- Şerbeti için uygun bir tencerede 1 bardak şekeri kavurun. Şeker karamel rengini alana kadar sürekli karıştırın. Rengi koyu olmamalı acılaşabilir.
- Karamel rengini aldığında 1 bardak suyu üzerine ilave edin. Suyu döktüğünüzde şeker katılaşır su kaynayınca eriyip çözülür. Kaynayana kadar bekleyin.
- Uygun bir tepsiye etimekleri dizin.
- Şerbet kaynadığında etimeklerin üzerine gezdirerek dökün.
- Muhallebisi için süt un ve şekeri bir tencerede sürekli karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladığında ocaktan alıp etimeklerin üzerine dökün.
- Muhallebi soğuduğunda sütle çırpılmış kremşantiyi üzerine sürün.
- En az 4 saat dolapta bekletip servis yaparsanız daha güzel olur.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder