17 Mart 2013 Pazar

Etimek Tatlısı


Ailecek hepimizin bayıla bayıla yediği çok lezzetli bir tatlıdır. Mutlaka tarifi her evde vardır yada internette her sitede var ama lezzetleri asla benzemiyor.

malzemeler

1 paket etimek

şerbeti için:
1 bardak şeker
1 bardak su

muhallebisi için:
1 litre süt
2 fincan un
1 bardak şeker

üzeri için:
1 paket krem şanti
1 bardak süt

  • Şerbeti için uygun bir tencerede 1 bardak şekeri kavurun. Şeker karamel rengini alana kadar sürekli karıştırın. Rengi koyu olmamalı acılaşabilir. 
  • Karamel rengini aldığında 1 bardak suyu üzerine ilave edin. Suyu döktüğünüzde şeker katılaşır su kaynayınca eriyip çözülür. Kaynayana kadar bekleyin.
  • Uygun bir tepsiye etimekleri dizin. 
  • Şerbet kaynadığında etimeklerin üzerine gezdirerek dökün.
  • Muhallebisi için süt un ve şekeri bir tencerede sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başladığında ocaktan alıp etimeklerin üzerine dökün.
  • Muhallebi soğuduğunda sütle çırpılmış kremşantiyi üzerine sürün.
  • En az 4 saat dolapta bekletip servis yaparsanız daha güzel olur.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder