6 Mart 2013 Çarşamba

Arnavut ciğeri



Yanında patates kızartması güzel olur. Eğer evde kalmamışsa yada kızartmaya üşenirseniz sadece maydanozlu soğan salatası da tek başına yeter tabiki. 
Ciğeri doğramadan önce mutlaka zarını soyun.
Kızgın ve bol yağda kızartın.
Ciğerleri kızartırken pembeleştiğinde yani yaklaşık 1,5 dk sonra hemen almak gerekiyor. Fazla kızartırsanız ciğerler sertleşir. 

malzemeler

500 gr dana ciğeri
1 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
sıvıyağ

  • Yıkayıp zarını soyduğunuz ciğerleri kuşbaşı doğrayın.
  • Un, tuz, biber ve karbonatı geniş bir kasede karıştırın.
  • Kızartacağınız kadar ciğeri unlu karışıma bulayıp fazla ununu alarak kızgın yağa atın.
  • Pembeleştiğinde ciğerleri servis tabağına alın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder