22 Ocak 2013 Salı

Yoğurt Topları

kahvaltılık yoğurt çakistes

Kahvaltıda ya da atıştırmalık olarak farklı şeyler yemek istiyorsanız işte size bir alternatif.  Üç yıl önce keşfettiğim aslında tanıdık, basit ve lezzetli. Bir kavanoz hazırlıyorsunuz bekledikçe lezzetleniyor. Zeytinyağının içinde istediğiniz baharatı kullanabilirsiniz yada istediğiniz kadar acı biber.

kahvaltılık süzme yoğurt çakistes


Malzemeleri tek tek yazmayacağım çünkü belirli bir ölçüye gerek yok. 
Öncelikle süzme yoğurdunu cevizden biraz küçük toplar haline getiriyoruz. bunu dondurma kaşığıyla da yapabilirsiniz  ben elimde şekillendirdim. hazırladığımız topları bir tabağa dizip buzdolabında en az 12 saat bekletiyoruz ki biraz sertleşsin. Daha sonra bir kavanoza toplarımızı tatlı kaşığıyla yerleştirip üzerine yoğurtları kapatacak kadar zeytinyağı ilave ediyoruz. Sonrasında nane, fesleğen, kekik, pul biber, tuz serpiyoruz, Baharatlar önce yağın yüzeyinde bekler zamanla aşağıya doğru iner ama beklemek istemiyorsanız hafif salladığınızda da aynı sonuca ulaşırsınız. Ben içerisine iki dal biberiye koydum hem aroması çok hoş hem de görüntüsü. Gördüğünüz gibi işlem bu kadar basit.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder