15 Ocak 2013 Salı

Havuçlu Kek


Mis gibi havuçlu kek. 
Uzun kış akşamlarında çayın yanında sıcak birşeyler yemek istiyorsanız, dolapta havuç da varsa bence mutlaka yapmalısınız. Kim hayır diyebilir ki ceviz, havuç ve tarçının muhteşem uyumuna. 

Havuçlu kek için daha önce birçok denemem oldu. Hepsinde mutlaka kusur buldum. Belki denenmiş tarifleri birebir uygulasaydım mutlaka güzel olurdu ama o anda evde bulunan malzemeler bazende benim üşengeçliğim izin vermedi diyebilirim. 
Bir önceki yaptığım havuçlu kek de tam kıvamında olmuştu ama aceleyle yaptım ve herşeyi gözkararı birleştirdiğim için neyden ne kadar koyduğumu hatırlamıyorum.

Neyse ki dün akşam yaptığım kek ölçülerle yapıldı ve inşallah güzel olur da bu ölçülerle devam ederim temennileriyle.

Sonuç olarak denendi tadıldı ve misafirlerimden  tam not aldı. Ben de burada paylaşmayı uygun gördüm.

Malzemeler

2 yumurta
1,5 bardak şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 su bardağı kadar havuç rendesi
yarım bardak kadar ceviz kırığı
aldığı kadar un

Yumurta ve şekeri iyice çırpın, daha sonra yağı sütü ilave edip çırpmaya devam edin. 
Havuç rendesi, tarçın, tuz, vanilya, kabartma tozu, cevizi ve en son olarak unu da ekleyip iyice çırpın.
Ben unu ölçmedim çünkü malzemelere göre az ya da çok gelebiliyor o bakımdan siz ne çok cıvık nede çok katı olacak şekilde göz kararı birşeyler yapın artık.
Bu arada havuçları rendenin ince tarafıyla rendelerseniz daha güzel sonuç alırsınız.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder